Bakgården Jazz

NEW JAZZ CLUB in Karlstad (info in Swedish)

Bakgården Jazz är här! Ett intiativ av Alfred Lorinius och Bakgården Pizzeria. Tre premiärkvällar under vår/försommar (26/5, 2/6, 9/6) – och fortsättning med mer bra jazz under hösten 2022.

Totalupplevelsen Napolitansk pizza, något gott att dricka och grym jazz kan inte slå fel!
Boka bord på https://bakgardenpizza.com/boka-bord
Varje konsert består av 2 set musik á ca 40 min.
Konsertavgift ordinarie: 100kr, studenter 80kr. Dessutom! Jazz-Deal för studenter: 20kr rabatt på valfri pizza och 10kr rabatt på valfri dryck (obs, endast på Bakgården Jazz-kvällar).

Torsdag 26/5-2022 kl 19:00
Jan “Janka” Johansson – gitarr och fiol, Alfred Lorinius – kontrabas
Duon blandar och ger ur repertoaren av jazzstandards och en och annan odödlig poplåt. Allt görs på ett spontant och lekfullt vis. Tämligen impuls-bejakande. Ta chansen att höra legenden Janka, som spelat med både Red Mitchell och Toots Thielemans, i denna avskalade sättning.

Torsdag 2/6-2022 kl 19:00
Daniel Nolgård – piano, Alfred Lorinius – kontrabas
Duon har formats på Musikhögskolan Ingesund där de båda är undervisande lärare. Ett intresse för specifika jazzstandards och hur dessa arrangerats/spelats i olika förlagor, har varit en viktig utgångspunkt i duons musikaliska utforskande. Daniel Nolgård är en väl ansedd musiker och pedagog med lång erfarenhet, som spelat med Bohuslän Big Band, Norrbotten Big Band och många fler.

Torsdag 9/6-2022 kl 19:00
William Olsson – blås, Alfred Lorinius – kontrabas
William och Alfred har dragit med varandra på olika uppdrag i Värmland de senaste åren. William är en sann speleman med ett genuint intresse för – och stor kunskap om – gammal jazz och folkmusik. Kvällen till ära spelas några av Williams egna låtar med folkmusik-ton och lite annat smått och gott därtill.
—-
https://bakgardenpizza.com/